VÝROBkY

MENU

Magnetické válce

Magnetický válecMagnetický válec slouží k separaci kovových částí ze sypkých směsí (dřevo, kámen, uhlí, barevné kovy, odpadové směsi.atp). Samočisticí magnetický válec je vsazen do pásového dopravníku, po kterém je přepravován materiál k odseparování. Kovové částice jsou magnetickým válcem přidrženy a odnášeny až za osu válce, kde dojde k jejich odělení a kovy samovolně odpadnou.

Magnetický válecPoužitím magnetického válce se výrazně zvýší kvalita zpracovávaného materiálu. Je vhodné jej využít také tam, kde je třeba ochránit následné zařízení před poškozením kovovými částicemi. Při vyšší vrstvě dopravovaného materiálu doporučujeme použít i v kombinaci s magnetem nad dopravník, který umožní efektivně separovat kovy z horní vrstvy separovaného materiálu.

Všem zákazníkům vycházíme maximálně vstříc. Vyrábíme na míru dle vašich potřeb. NAPIŠTE SI O NABÍDKU NA SEPARÁTOR

Tento výrobek vyvíjí a vyrábí naše společnost. Montáž i servis provádějí naši odborně vyškolení technici.

Potřebujete poradit? Ozveme se Vám.
POSLAT DOTAZ

VÍCE INFORMACÍ NA SPECIALIZOVANÉM WEBU

Animace fungování magnetického válce

Princip používání magnetického válce

Magnetický válec je osazen feritovými magnety. Je možné jej osadit velmi silnými neodymovými magnety NdFeB. Magnetický válec jsme schopni rozměrově přizpůsobit požadavkům zákazníka. Své uplatnění nalezne při recyklaci odpadu (k získávání magnetických materiálů z odpadových směsí), na pilách, v kamenolomech, dolech).

Vibrační dopravník (vibrační podavač) před magnetický separátor

Tento dopravník rozmělňuje nahromaděný materiál na dopravníku do rovnoměrné vrstvy po celé šířce pásu. Materiál se pak snadněji a lépe separuje zvláště při použití separátoru nemagnetických kovů, magnetické desky, magnetického bubnu nebo magnetického válce. Vibrační dopravník je vhodný pro suché sypké materiály. Není vhodný pro jemné a lepivé materiály. Vysoké koryto dopravníku zabrání nežádoucímu vypadnutí materiálu mimo dopravníkový pás.

  • Rychlost pásu: Rychlost podávání se nastavuje podle druhu přepravovaného materiálu
  • Pohonná jednotka: 2x vibromotor, W 20 NX, p=0,55 kW 230/400 V, 50 Hz
  • Délka dopravníku: 1040 mm
  • Přepravní kapacita: podle druhu přepravovaného materiálu

Užitečný tip pro vás - ještě účinnější separace kovů na dopravním pásu

Umístění magnetického válce do pásového dopravníku

Při separaci kovů z vyšší vrstvy materiálu na dopravním pásu doporučujeme pro maximální účinnost separace použít kromě separátoru nad dopravník nebo magnetické desky (1) také magnetický válec (2), který odseparuje kovy ze spodní části vrstvy.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram