Magnetický separátor výsuvný rotačníRotační magnetický separátor se skládá z magnetických výsuvných trubic, které jsou umístěny ve skříňkové konstrukci zakončené přírubami. Komponent s magnetickými trubicemi je usazen na hřídeli poháněné elektromotorem (400 V). V průběhu separace se tedy magnetické trubice plynule otáčejí, což snižuje riziko probroušení krycích trubic magnetů abrazivním materiálem a také snižuje riziko ucpávání separátoru hůře sypným materiálem. Povrchová úprava zařízení je pískováním (za příplatek možnost dodat v leštěném provedení).

Magnetický separátor je zakončen čtvercovými přírubami. Jsme však schopni vyhovět vašim požadavkům na vstupní/výstupní rozměry a různé druhy zakončení.

Magnetický separátor je skladem ihned k dodání.
KOUPIT SEPARÁTOR

Tento výrobek vyvíjí a vyrábí naše společnost. Montáž i servis provádějí naši odborně vyškolení technici.

Všem zákazníkům vycházíme maximálně vstříc. Vyrábíme na míru dle vašich potřeb. NAPIŠTE SI O NABÍDKU NA SEPARÁTOR

VÍCE INFORMACÍ NA SPECIALIZOVANÉM WEBU

Výhody separátoru

  1. Velmi vysoká účinnost separace.
  2. Je vyroben z nerez oceli 1.4301.
  3. Rotující trubice jsou poháněny elektromotorem.
  4. Snížené riziko probroušení trubic abrazivním materiálem.
  5. Možnost měnit rychlost rotace magnetických trubic.

Jaké materiály umí třídit

 

  • Sypké a hůře prostupné směsi
  • Materiály náchylné ke klenbování
  • Abrazivní materiály

Konstrukce rotačního separátoru

Magnety jsou vsazeny v nerezovém pouzdře, takže jsou chráněny před poškozením a jejich čištění je velice snadné, rychlé a pohodlné. Magnetické trubice jsou usazeny na rotační hřídeli, která je poháněna elektromotorem. Je možné měnit rychlost rotace magnetických trubic podle typu a množství separovaného materiálu..

Rotující magnetické trubice

Magnetický separátor je osazen velmi silnými neodymovými NdFeB magnety s magnetickou indukci 10.400 G (na přání můžeme použít magnety s magnetickou indukcí více než 14.000 G!). Průměr magnetické výsuvné trubice 30 mm, tloušťka stěny trubice cca 0,7 mm. Zařízení je kompletně vyrobeno z nerez oceli 1.4301

Čištění magnetického separátoru

Odstranění zachycených kovových nečistot je velmi snadné. Po odjištění spon vytáhnete magnetické trubice z těla separátoru. Poté vyklopíte dvířka a zafixujete je v této poloze zajišťovacím čepem. Na magnetické trubice nasunete sběrnou nádobu. Jako poslední krok sejmete z magnetických jader trubice spolu se sběrnou nádobou. Zachycené kovy odpadnou do sběrné nádobky a magnetický separátor je vyčištěn.