Magnetický změkčovač vodyTvrdá voda obsahuje větší množství vápenatých nebo hořečnatých solí, které svou krystalizací vytváří usazeniny (tzv. „vodní kámen“) na vodovodním potrubí, armaturách či vodovodních bateriích. Tento jev výrazně narůstá zahříváním vody, takže vodní kámen se nejvíce usazuje na topných tělesech bojlerů, praček, myček a varných konvic. Usazený vodní kámen nejen snižuje životnost těchto zařízení, ale také zvyšuje spotřebu elektrické energie. Navíc odstranění vodního kamene je velmi obtížné a nákladné, pokud je vůbec možné.

Jak funguje magnetický změkčovač vody?

Magnetický změkčovač vody mění fyzikální vlastnosti solí procházejících magnetickým polem, velmi zjednodušeně řečeno vodu „změkčuje“ a významně tak omezuje usazování vodního kamene. Takto „upravená“ voda pak může dokonce rozpouštět usazeniny již vytvořené.

Usazení magnetického změkčovače na potrubí

Náš produkt nepotřebuje elektrickou energii ani náhradní náplně. Oproti jiným výrobkům na našem trhu disponuje silnými neodymovými magnety, jejichž magnetické pole je řádově silnější než u feritových magnetů. Plastový plášť je vybaven ergonomickými prvky pro snadnou instalaci, bez přerušení potrubí, bez nářadí!

Vliv magnetického změkčovače na kvalitu vody

Míra snížení tvrdosti vody a tvorby usazenin je závislá na typu a stavu vodovodního potrubí, teplotě vody, stupni tvrdosti vody a dalších vnějších faktorech, a její hodnotu nelze zaručit!

On-line prodej

V našem e-shopu si určitě vyberete

KUPTE SI ZMĚKČOVAČ VODY V E-SHOPU

UPOZORNĚNÍ:  Zařízení není určeno ani schváleno pro úpravu pitné vody, doporučuje se jej instalovat až na odbočku pro výrobu teplé užitkové vody (ke kotli, bojleru či pračce).

Soubory ke stažení

Stanovisko NRC pro pitnou vodu k přístrojům na úpravu vody na bázi magnetické úpravy