Břemenový magnetBřemenový magnet slouží k manipulaci s plochým a kruhovým materiálem např. v dílnách, skladech hutního materiálu, při manipulaci u nůžek, lisů, pálicích a kovoobráběcích strojů, při výměnách forem u vstřikolisů.

Použitím velmi silných neodymových magnetů NdFeB dosahujeme velkých výkonů při malých rozměrech břemenových magnetů.

Výhody břemenového magnetu

  • Břemenový magnet při prácimagnet jednoduše "zapnete a vypnete" pákou na jeho boční straně
  • magnetická síla není časově omezena
  • nosnost magnetu 100 - 2000 kg
  • nezávislost na elektrické energii
  • minimální požadavky na údržbu

Prodáváme pouze certifikované magnety

Certifikát SZÚNaše břemenové magnety jsou testovány Strojírenským zkušebním ústavem v Brně. Každý magnet před prodejem individuálně testujeme a dodáváme jej včetně certifikátu s uvedenou nosností. Každý břemenový magnet splňuje požadavky směrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/42/ES.

Zajišťujeme operativní termíny dodání

Dodací lhůta všech typů břemenových magnetů je do dvou pracovních dnů od obdržení závazné objednávky, na objednávku dodáváme také nosnost 5.000 kg.

On-line prodej magnetů

V našem e-shopu si vyberete z nabídky magnetů

KUPTE SI BŘEMENOVÉ MAGNETY V E-SHOPU

Soubory ke stažení

Testování břemenových magnetů

Testovací zařízení Provádíme revizní zkoušky všech typů a značek permanentních břemenových magnetů. Revizní prohlídka břemenového magnetu se skládá nejen z kontroly pevnosti všech součástí a jejich opotřebení (zvláštní důraz klademe na kontrolu spodní styčné plochy). Nejdůležitější část revize spočívá ve změření odtrhové síly magnetu na zkušebním zařízení (síla, při které dojde k odtržení magnetu od přenášeného břemene).

Pro zajištění bezpečnosti práce je požadováno, aby nosnost břemenového magnetu byla trojnásobná (tedy magnet o nosnosti 300 kg by měl vyhovět testu na 900 kg). Samozřejmostí je, že po provedení zkoušky vystavíme protokol o zkoušce.

Doporučujeme u všech typů s značek permanentních břemenových magnetů vykonávat revizní prohlídky 1x ročně.

Pravidelné revize a zkoušky u zdvihcích zařízení (mezi které patří i permanentní břemenový magnet) jsou však důležité i kvůli předcházení pracovním úrazům. Jsme schopni provést případné opravy břemenových magnetů.

Chcete otestovat magnety?

Obraťte se na nás. Všem zákazníkům vycházíme maximálně vstříc.

DOMLUVTE SI TESTOVÁNÍ